Uvod

Marketing posebnih događaja definira event kao jednokratni događaj; kad se on već pojavi u svom drugom izdanju — postaje manifestacija, a već treće njegovo održavanje uvodi mu atribut ''tradicionalni''. DugaResaFest, tako, u svom ovogodišnjem izdanju postaje tradicionalna glazbena manifestacija u kalendaru događanja u našoj Dugoj Resi.

Vjerujemo kako će ovo glazbeno natjecanje i u svom trećem izdanju okupiti velik broj vokalista osnovnih škola Karlovačke županije te instrumentalista iz cijele Hrvatske. S nestrpljenjem čekamo prezentaciju talenta mladih na obnovljenoj i dodatno premljenoj pozornici kinodvorane Pučkog otvorenog učilišta u napetoj i fer međusobnoj borbi koju im i ove godine osiguravaju Udruga za mlade Agora, Grad Duga Resa i naš novi partner Glazbena škola Karlovac.

O Festu

Ova priredba nastala je 2014-te godine kao plod vizije, entuzijazma i prijateljstva troje dugorešana koji su volonterski poklonili svoje vrijeme, znanje, trud i energiju kako bi stvorili našim mladim sugrađanima priliku za druženje, razvoj i glazbeni izričaj te jednu dodanu vrijednost kakvu ova glazbena manifestacija donosi kulturno-zabavnom životu Duge Rese i cijeloga kraja.

Jedan od njih je i naš proslavljeni domaći glazbenik Goran Topolovac koji je kao skladatelj predstavljao Hrvatsku na Eurosongu godinu dana ranije. Donio je dašak europske produkcije u organizaciji jednog dječjeg glazbenog natjecanja u svom rodnom gradu, koristeći svoja glazbenička znanja, iskustva s Eurovizije i mnogobrojne kontakte koje je u toj svojoj pustolovini u Malmeu upoznao.


Video najave

Cilj ovog festivala je dati djeci priliku da dođu na drugu stranu ekrana te uz mnoštvo obaveza koje im je nametnuo sustav obrazovanja, svoje talente, skrivene želje, ljubav prema glazbi, plesu, pjevanju, koreografiji, pokažu, dokažu se i za to budu nagrađeni a nagrade su vrlo vrijedne.

Prijavnice

Zabilježite na svojim kalendarima vikend 7. i 8. svibnja 2016., a ako ste učenica ili učenik osnovne škole zainteresiran/a za sudjelovanje na DRF Euphoriji 2016 — prijave su do 19. veljače, pa se trebate brzo raspitati kod svoje nastavnice glazbenog ili kod razrednice! Rok prijave za natjecatelje DRF Classica 2016 je do 4. ožujka.

Preuzmi prijavnicu DRF Classico Preuzmi prijavnicu DRF Euphoria

Novosti u 2016.

Stvaranje ovog školskog festivala bilo je u znaku riječi ''EUFORIJA''. Topolovac je svoju ''Mižeriju'' napisao sa željom da Eurosong dovede u Hrvatsku kao što je taj festival u svoju zemlju dovela švedska predstavnica s pjesmom upravo tog naslova - Euphoria, pobijedivši godinu ranije.

Već prvo izdanje festivala bilo je euforično i za same natjecatelje i za velik broj navijača koji su jedva stali u prenatrpano gledalište, a show je započeo upravo tom spomenutom pjesmom pa smo završnu večer ovogodišnjeg festivala nazvali upravo ''Euforija''.

Dosadašnji koncept natjecanja vokalnih izvođača proširili smo u više smjerova tako da vam u ovogodišnjem Festivalu predstavljamo brojne novosti. Pored DRF Classica kao novog natjecanja, premijernog izvođenja himne festivala, tehnički još opremljenije pozornice, najavljujemo vam i prvu, uvodnu večer pod nazivom DRF ArtZona kojom otvaramo prostor likovno-literarnom izričaju mladih. Osim likovnih djela, naši mladi predstavit će i literarne uratke.

U suradnji sa Gradskom knjižnicom Duga Resa i domaćim akademskim slikarom Vladimirom Bašić, deset likovno nadarenih osnovnoškolaca imat će priliku naslikati po dvije slike koje ćemo vam predstaviti tijekom uvodne večeri (petak, 6. svibnja u 19:00 sati) u prostoru Demokratskog rasadnika (predvorje kinodvorane POU Duga Resa), a kreator najboljeg rada bit će nagrađen sa dvije besplatne karte za završnu nedjeljnu večer festivala. Festival koji provodimo uz slogan ''Pjevaj, pleši, sviraj...zabavi se!'', u ovogodišnjem prvom vikend-izdanju ispunjava sve navedene elemente pa i više od toga.

Organizacijski tim

Predsjednik Organizacijskog odbora:
Zoran Vilović
Izvršna producentica:
Diana Bećirević
Glazbeni producent:
Goran Topolovac
Kreativni producent:
Ivica Pilaković
Koordinatorica aktivnosti:
Martina Tomić